
Tällä sivulla kerron hieman yhtyeistä, jotka nivoutuvat omaan kasvuuni musiikin pariin ja kotiseuduilleni. Yhdistävä tekijä yhtyeiden välillä on isäni Erkki Vinkki sekä oma osallisuuteni yhtyeisiin siitä lähtien, kun opin soittamaan viulua.
PERKKAAN PELIMANNIT (ent. Perkkaan Pirteät Pelimannit), on Espoon Leppävaarassa, Perkkaalla, asuvien, asuneiden kansanmuusikoiden tai muuten vain pelimannimusiikista ja yhteissoitosta kiinnostuneiden harrastusluontoinen pelimannikollektiivi.
Yhtyeen on perustanut ja koonnut Erkki Vinkki muutettuaan perheensä kanssa Perkkaalle 1980-luvun puolivälissä. Yhtyeessä soittaa vaihteleva jäsenistö tarpeen ja tilanteen mukaisesti. Nykykokoonpanoon kuuluvat Erkki Vinkki (viulu, haitari, laulu), Markku Känninen (haitari, trumpetti), Martti Piipponen (viulu), Kimmo Rintakoski (laulu, kitara, omat sävellykset ja sanoitukset), Kirsi Vinkki (viulu) ja Samuli Karjalainen (puhallinsoittimet, kielisoittimet, bodhrán-rumpu). Yhtye esiintyy paikallisissa kulttuuritapahtumissa, tansseissa, häissä sekä muissa juhlissa ja tilaisuuksissa. Yhtyeen repertoaari sisältää laajan kirjon eri maiden kansanmusiikkisävelmiä, vanhaa tanssimusiikkia ja iskelmää.
Perkkaan pelimannit on tehnyt kiinteästi yhteistyötä BEM-BÄNDI-yhteen kanssa. Bembändi on espoolaisten kehitysvammaisten nuorten musiikkitoimintaa, jonka pitkäaikaisena vetäjänä ja kehittäjänä on toiminut erityisopettaja ja muusikko, Erkki Vinkki. BEM-bändi sai alkunsa 1970-luvulla Espoon Bembölessä sijainneesta Kuninkaantien päiväkeskuksesta musiikkitoiminnan muodossa. Vetäjinä ovat toimineet myös Juha Mäntylä, Tapio Kallberg, Kirsi Vinkki ja Samuli Karjalainen. BEM-bändi on esiintynyt erilaisissa tilaisuuksissa lavatansseista Finlandia-talon konsertteihin ja toisinaan yhtye on saanut riveihinsä vierailevia solisteja.
Perkkaan pelimannit ovat jalkautuneet myös Erkki Vinkin kotipaikalle Orimattilan Artjärvelle. Siellä sävelmiä on jaettu ja soitettu mm. paikallisen kesäasukkaan ja kyläseura-aktiivin, Arto Haapaniemen (viulu), kanssa. ”Artjärven jaosto” sai heinäkuussa 2016 nimekseen VESIHIISI. Yhtye on musisoinut Hiitelä-seuran ja Artjärven paikallistapahtumissa.

Yhteydenotot:
Erkki Vinkki
p. +358 44 3269413
vinkki.erkki@gmail.com
* * * * * * * * *
TIETOISKU PERKKAASTA:
”(Perkkaalla) …on aistittavissa historian siipien havinaa: kartanomiljöötä, legendaarinen ravirata ja urbaanin huoletonta asumista. Perkkaa tunnetaan 1500-luvun puolivälistä alkaen ja se nivoutuu kahden tilan, Albergan säteritilan ja Bergansin ratsutilan, historiaan. Nimensä Perkkaa on saanut Bergansin tilasta, joka sijaitsi alueella historiankirjojen mukaan jo vuonna 1556. Albergan tila perustettiin 1622–1624. Alueen historiaa värittävät tilat muodostivat aikanaan sivurakennuksineen eheän kyläkeskuksen. Alueella harjoitettiin pitkään mm. maanviljelystä ja karjanhoitoa. Perkkaa tunnetaan myös naapurustossa sijaitsevasta legendaarisesta Vermon raviradasta, jossa kisattiin ensimmäisen kerran joulukuussa 1977.
Perkkaa sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien varrella rajautuen lännessä Kehä I:een, idässä Vermoon ja etelässä Turunväylään. Juna vie Helsingin keskustaan 13 minuutissa. Lähimmät juna-asemat ovat Mäkkylässä ja Leppävaarassa, jossa pysähtyvät myös kaikki Helsinki-Turku välin kaukojunat. Autolla Helsinkiin ajaa parikymmenessä minuutissa. Keskeinen sijainti takaa hyvät kulkuyhteydet myös muualle päin pääkaupunkiseutua.
Perkkaalla on kaikki mukavan elämän eväät ja herkut monipuolisine palveluineen. Perkkaalla on mm. päiväkoteja ja kouluja sekä tori ja päivittäistavarakauppa. Leppävaaran keskuksen monipuolisiin palveluihin ja kauppakeskus Selloon on matkaa vain noin kilometri, mikä taittuu mukavasti vaikkapa pyöräillen. Kotikorttelin naapurustosta löytyvät niin erikoisliikkeet, kahvilat, ravintolat kuin elokuvateatteri.
Luonnonläheisellä alueella on runsaasti puistoja sekä liikunta- ja leikkipaikkoja, jotka yhdistyvät toisiinsa pyörä- ja kävelyteiden avulla. Muutaman kilometrin säteellä on Talin siirtolapuutarha, frisbeegolfpuisto, Helsingin golfklubi, Laajalahden ranta, Tarvaspää kahviloineen, Talin golfkartano sekä Leppävaaran urheilupuisto, jossa on uimahalli ja maauimala. Monikonpuro tuo asuinalueelle oman viehättävän ja pikantin ilmeensä.”
Perkkaalla toimii myös aktiivinen asukas-/kaupunginosayhdistys, Perkkaa-Vermo ry (ent. Perkkaa-seura), joka järjestää mm. asukastalkoita ja Perkkaa-päivät -asukastapahtumaa.
Seuran sivuilta on luettavissa mielenkiintoisia lisätietoja Perkkaan alueen historiasta: http://www.perkkaa-vermo.fi/yhdistyksemme/historia/