DÉSIRÉE SAARELA & TRISKEL

DST-promo-219-Niina_Stolt
Désirée Saarela & Triskel / Kuva: Nina Stolt

Désirée Saarela & Triskel –yhtyeen (2011–) musiikissa yhdistyy nykypäivän laulaja-lauluntekijä-perinne vahvaan kansanmusiikkitulkintaan. Singer-songwriter -henkinen musiikki on ajatonta ja sen tunnelma täynnä sydäntä sekä tarinankerronnan lumoa.

Désirée kirjoittaa lauluja niin ruotsin- kuin englanninkielelläkin. Samuli ja Kirsi tuovat yhtyeen musiikkiin oman mausteensa monipuolisen soittimiston ja sovitusten kautta. Yhtyeeltä on ilmestynyt kaksi albumia, Tidsemigranten (2013) ja Mellan Världar (2016) ja single, Morgon över Helsingfors (2014).

11722103_856101387817475_8100040069637361656_o
Désirée Saarela & Triskel Lundagårdissa (Kuva: Anders Portin)

YHTYE:
Désirée Saarela ~ laulu, kitarat, mandoliini
Samuli Karjalainen ~ bouzouki, kitarat, kansanomaiset puhaltimet, efektit, laulu
Kirsi Vinkki ~ viulu, alttoviulu, jouhikko, kampiliira, kellopeli, sormipiano, concertina, lau

INSTAGRAM:
#desireesaarela_triskel

 

 

 

YHTYEEN ÄÄNITETUOTANTOA:

Mellan världar (CD+KIRJA 2016)
Morgon över Helsingfors (CD 2014)
Tidsemigranten (CD 2013)

… Uusi albumi on tekeillä ja sen julkaisusta pian lisää!!!

Yhtyeen musiikkia on kuultavissa Etno.net, Spotify- ja iTunes-sivustolta Désirée Saarela & Triskel. Levyjä voi tiedustella yhtyeen jäseniltä tai tilata Désiréen kotisivuilta: http://portinusproductions.mycashflow.fi/

Kaksi musiikkivideota on myös katsottavissa YLE Areenasta. Videot toteutettiin YLE:n aamu-tv:n studiolla Helsingin Pasilassa:
Mellan världar -video Yle Areenassa
Goda tider -video Yle Areenassa

MELLAN VÄRLDAR (CD+KIRJA 2016)

Désirée ja Triskel -yhtyeen uusin albumi, levyn ja kuvakirjan sisältävä kokonaisuus, Mellan Världar (2016), vie mukanaan harvaan asutuilta seuduilta suureen maailmaan, kaupungin sykkivään sydämeen, maaseudulle metsiin ja peltojen yli merelle. Laulut sanoituksineen kera musiikin liikkuvat erilaisissa todellisuuksissa, jollaisia ihminen voi kokea eri paikoissa ja tilanteissa niin kehollisesti kuin tunteen tasolla, jokainen omalla tavallaan. Miltä tuntuu elää erilaisten jokapäiväisessä elämässä vastaan tulevien tunnelmien, maailmojen ja todellisuuksien keskellä?

Kirjassa, joka on osa levyn ja kirjan muodostamaa kokonaisuutta, jokainen laulu, niin levyltä kuunneltava musiikki kuin Désiréen lauluteksti, kohtaa oman visuaalisen “laulumaalauksensa”. Laulujen sanoitukset, kirjan visuaaliset kuvat ja Désirée Saarela & Triskel -yhtyeen ajaton musiikki yhdistyvät moniulotteisesti ja aisteja herättävästi tässä levy-kirja-kokonaisuudessa. Samalla kohtaavat musiikki, kuvataide ja laulujen sanoitukset toisensa raikkaalla ja uniikilla tavalla. Levykirjan laulumaalaukset ovat taiteilija Malin Skinnarin käsialaa. Levyltä löytyvät 14 erilaista laulua sanoituksineen ja sävellyksineen ovat Désirée Saarelan kirjoittamia. Sovitukset on luotu ja työstetty yhdessä Désirée Saarela & Triskel -yhtyeen sekä levyllä vierailevien muusikoiden kanssa. Toukokuussa 2016 julkaistun levy-kirja-kokonaisuuden on tuottanut ja julkaissut Désirée Saarela.

 

MORGON ÖVER HELSINGFORS (CD 2014)

Toukokuussa 2014 yhtye julkaisi singlen Morgon över Helsingfors. Äänite sisältää kaksi ääniraitaa. Singlen nimikkoraita on tunnelmallinen kunnianosoitus Désiréen kotikaupungille, Helsingille. Toisena ääniraitana singleltä löytyy sävelmä nimeltä You can never be poor.

 

TIDSEMIGRANTEN (CD 2013) 933913_672039346157791_615204129_n

Yhtyeeltä ilmestyi kesällä 2013 albumi nimeltä Tidsemigranten, joka on kokoelma Désiréen omalla äidinkielellään ruotsilla luomista sanoituksista ja lauluista. Levyn tarinat punoutuvat Désiréen suvun historiaan ja 1900-luvun alun siirtolaisuuteen.

 

 

DSC_8942
Désirée Saarela & Triskel Koko Jazz Clubilla 2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s