DÉSIRÉE SAARELA & TRISKEL

DST_13_Photo_Andreas_Haals
Kuva: Andreas Haals

Désirée Saarela & Triskel –yhtyeen (2011–) musiikissa yhdistyy nykypäivän laulaja-lauluntekijä-perinne vahvaan kansanmusiikkitulkintaan. Singer-songwriter -henkinen musiikki on ajatonta ja sen tunnelma täynnä sydäntä sekä tarinankerronnan lumoa. Désirée kirjoittaa lauluja niin ruotsin- kuin englanninkielelläkin. Moneen muokkaantuva Triskel-yhtye tuo yhtyeen musiikkiin oman mausteensa monipuolisen soittimiston ja yhdessä luotujen sovitusten kautta.

DÉSIRÉE SAARELA & TRISKEL -YHTYE
Désirée Saarela ~ laulu ja kitarat
Roger Bäck ~ basso ja laulu
Samuli Karjalainen ~ kielisoittimet, kansanomaiset puhaltimet, efektit, lyömäsoittimet ja laulu
Oskari Lehtonen ~ rummut, lyömäsoittimet ja laulu
Kirsi Vinkki ~ viulu, alttoviulu, jouhikko, harmooni ja laulu

KANAVAT
FACEBOOK @desireesaarelatriskel
INSTAGRAM #desireesaarela_triskel
VIRALLINEN KOTISIVU https://www.desireesaarela.fi/

OFFICIAL VIDEO TEASER; Désirée Saarela & Triskel – Alma Skog

YHTYEEN TUOTANTOA
Yhtyeen musiikkia on kuultavissa Etno.net, Spotify- ja iTunes-sivustolta. Levyjä voi tiedustella Désirée Saarelan kotisivun kautta osoitteessa www.desireesaarela.fi.

Jag ser ett krig från andra sidan (SINGLE 2022)
Fjädern (SINGLE 2022)
Brandliljor & Eldsjälar (CD 2021) 
Mellan världar (CD+KIRJA 2016)
Morgon över Helsingfors (SINGLE 2014)
Tidsemigranten (CD 2013)

* * *

DÉSIRÉE SAARELA & TRISKEL – ALMA SKOG [Official Music Video] (MUSIIKKIVIDEO 2021)

* * *

BRANDLILJOR OCH ELDSJÄLAR (CD 2021)

Brandliljor-och-Eldsjalar-front-300x300

Yhtyeeltä ilmestyi huhtikuussa 2021 albumi ja konserttikokonaisuus nimeltään Brandliljor och Eldsjälar (suom. Tulililjoja ja Tulisieluja), ja vuosi 2021 on yhtyeelle myös 10-vuotisjuhlavuosi. Désirée Saarela & Triskel vie kuuntelijan tällä kertaa aikamatkalle sekä Suomen sisällissotaan että toiseen maailmansotaan ja esimerkiksi siirtolaistarinan voimalla 1930-luvun Pohjanmaalta, Kvevlaxin kylästä, 1950-luvun New Yorkiin, Manhattanille. Laulujen tarinat perustuvat kaikki tositapahtumiin eri suomenruotsalaisten naisten kokemana ja kertomana. Ne ovat osa Suomen historiaa, ja niissä kuulu naisen ääni. Millaista oli elää aikana, jolloin naisen asema oli niin erilainen kuin tänä päivänä? Mitä oikein tapahtui kotirintamalla, kun melkein kaikki miehet olivat sodassa? Laulut, joiden tarinat ovat hyvin voimakkaita ja monesti myös hyvin rankkoja, kuuluu kuitenkin kaikki se toivo, voima ja periksiantamattomuus, joka yhdistää näitä naisia ja heidän kertomuksiaan. He eivät koskaan antaneet periksi vaan jatkoivat eteenpäin ja taistelivat koko ajan kohti parempaa huomispäivää.

Désirée kirjoittaa lauluja niin ruotsiksi kuin englanniksikin, mutta kyseinen konserttikokonaisuus ja uuden albumin kappaleet ovat kaikki ruotsiksi. Edellisillä albumeilla mukana soittaneet ja musiikkia sovittaneet Samuli Karjalainen ja Kirsi Vinkki tuovat yhtyeen musiikkiin oman mausteensa monipuolisen soittimiston ja sovitusten kautta. Yhtyettä laajennettiin albumin äänityksiä varten ja kesästä 2020 alkaen yhtyeessä soittavat myös basisti Roger Bäck ja lyömäsoittaja Oskari Lehtonen. 

Jos lyhyesti haluaa kuvata yhtyeen uutta materiaalia voi siteerata albumin äänittänyttä ääniteknikko Martin Kantolaa, sanoin:

“Evert Taube meets Led Zeppelin”

* * *

MELLAN VÄRLDAR (CD+KIRJA 2016)

Désirée ja Triskel -yhtyeen albumi, levyn ja kuvakirjan sisältävä kokonaisuus, Mellan Världar (2016), vie mukanaan harvaan asutuilta seuduilta suureen maailmaan, kaupungin sykkivään sydämeen, maaseudulle metsiin ja peltojen yli merelle. Laulut sanoituksineen kera musiikin liikkuvat erilaisissa todellisuuksissa, jollaisia ihminen voi kokea eri paikoissa ja tilanteissa niin kehollisesti kuin tunteen tasolla, jokainen omalla tavallaan. Miltä tuntuu elää erilaisten jokapäiväisessä elämässä vastaan tulevien tunnelmien, maailmojen ja todellisuuksien keskellä?

Kirjassa, joka on osa levyn ja kirjan muodostamaa kokonaisuutta, jokainen laulu, niin levyltä kuunneltava musiikki kuin Désiréen lauluteksti, kohtaa oman visuaalisen “laulumaalauksensa”. Laulujen sanoitukset, kirjan visuaaliset kuvat ja Désirée Saarela & Triskel -yhtyeen ajaton musiikki yhdistyvät moniulotteisesti ja aisteja herättävästi tässä levy-kirja-kokonaisuudessa. Samalla kohtaavat musiikki, kuvataide ja laulujen sanoitukset toisensa raikkaalla ja uniikilla tavalla. Levykirjan laulumaalaukset ovat taiteilija Malin Skinnarin käsialaa. Levyltä löytyvät 14 erilaista laulua sanoituksineen ja sävellyksineen ovat Désirée Saarelan kirjoittamia. Sovitukset on luotu ja työstetty yhdessä Désirée Saarela & Triskel -yhtyeen sekä levyllä vierailevien muusikoiden kanssa. Toukokuussa 2016 julkaistun levy-kirja-kokonaisuuden on tuottanut ja julkaissut Désirée Saarela.

Yhtyeen kokoonpano Mellan Världar -albumilla: 
Désirée Saarela ~ laulu, kitarat, mandoliini
Samuli Karjalainen ~ bouzouki, kitarat, kansanomaiset puhaltimet, efektit, laulu
Kirsi Vinkki ~ viulu, alttoviulu, jouhikko, kampiliira, kellopeli, sormipiano, concertina


Kaksi Mellan Världar -albumin (2016) sävelmistä tehtyä musiikkivideota on katsottavissa YLE Areenasta. Videot toteutettiin YLE:n aamu-tv:n studiolla Helsingin Pasilassa:
Mellan världar -musiikkivideo @ Yle Areena
Goda tider -musiikkivideo @ Yle Areena

* * *

MORGON ÖVER HELSINGFORS (CD 2014)

dst-morgon-over-helsingfors-front


Toukokuussa 2014 yhtye julkaisi singlen Morgon över Helsingfors. Äänite sisältää kaksi ääniraitaa. Singlen nimikkoraita on tunnelmallinen kunnianosoitus Désiréen kotikaupungille, Helsingille. Toisena ääniraitana singleltä löytyy sävelmä nimeltä You can never be poor.

* * *

TIDSEMIGRANTEN (CD 2013)

933913_672039346157791_615204129_n

Tidsemigranten-albumi (2013) koostuu Désiréen omalla äidinkielellä ruotsilla luoduista sanoituksista ja lauluista singer-songwriter – henkeen. Levyllä Désirée esittää laulunsa niin soolona kuin yhdessä Triskel-yhtyeen kanssa. Musiikissa yhdistyy nykypäivän singer-songwriter -perinne vahvaan kansanmusiikkitulkintaan. Levyn laulut kuvaavat siirtolaisuutta niin historiallisesta näkökulmasta 1900-luvun alkupuolelta, Désiréen oman suvun tarinan kautta, kuin nykypäivän “ajassamatkustamista” ja hetkessä elämisen haasteellisuutta – siitä levyn nimi, ”Tidsemigranten”. Musiikki on ajatonta ja tunnelma täynnä sydäntä sekä tarinankerronnan lumoa.

Yhtyeen kokoonpano Tidsemigranten-albumilla: 
Désirée Saarela ~ laulu, kitarat, mandoliini
Samuli Karjalainen ~ bouzouki, kitarat, kansanomaiset puhaltimet, efektit, laulu
Kirsi Vinkki ~ viulu, alttoviulu, jouhikko, kampiliira, kellopeli, sormipiano, concertina

DSC_8942
Désirée Saarela & Triskel Koko Jazz Clubilla 2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s