Mallettien kukkaväriloistoa

on

Tämän vuoden aikana olen pariin otteeseen saanut tilauksen muskarikäytössä olevien laattasoitinten mallettien huoltoon. Huoltoavaativien mallettien punonnat ja pumpulipehmusteet olivat pahoin kuluneet kovassa käytössä. Otin kopin asiasta oppia punomaan mallettiin uuden pään. Tutkimuksen tuloksena mallettejahan löytyy maailmasta ja soitinliikkeiden valikoimista vaikka minkälaisilla erilaisilla päävaihtoehdoilla, kovuusasteilla ja erilaisilla punontamateriaaleilla toteutettuna. Minkälainen kovuus/pehmeys vaaditaan, mitä opettajat toivovat…? Minkälaista lankaa tulisi käyttää punonnassa ja miten monta kierrosta lankaa…?
Tutkiskelin erilaisia malletteja ja vierailin eri musiikkiopistojen opetusluokissa, joissa oli malletteja käytössä muskariryhmillä. Internetin syövereistä löytyy myös paljon ohjeita ja videoita mallettien tekemiseen. Ryhmämusisoinnissa tärkeää on suojella osallistujen kuuloa, joten päädyin pehmeään villalankaan pehmeämmän soittosoundin takia.

Tässäpä nyt muutamia näytteitä päästä ja tyvestä kruunatuista lankapunospäisistä malleteista muskarikäyttöön: ydin on kumia tai korkkia, punos villa- tai villasekoitelankaa.

Muskarikäytössä värikkäät malletit ovat tuoneet paljon iloa soittajilleen, näin minulle kerrottiin! ❤

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s